HTML

Gondolatok ,élmények minden ami Technikai Sport

Technikai sportokkal foglalkozó blog oldal

Friss topikok

  • keletipityuka: Köszönöm szépen Szumi ! :-) Azért jól halad az az N-es gép a kezeid között. Meg aztán 20 év nagy ... (2009.02.14. 20:02) 2009.
  • szumi69: @keletipityuka: Ma néztem az e-maileket.A válaszom a következő:Dobj egy apróhirdetést a Pécsiautós... (2009.01.28. 05:48) Versenyajánló

Linkblog

42.Mecsek Rallye

2009.08.07. 12:39 keletipityuka

Nekem pedig a 11.  Idén sikerült a barátaimat (akik még csak ismerkednek a rallyval)megfűzni hogy együtt menjünk el megnézni mit is alkotnak a magyar rally(elvileg) legjobb pilótái. Már hetekkel a verseny előtt elkezdtük tervezni hogy melyik szakaszara és melyik kanyarba menjünk. A pénteki prológ a horrorisztikus belépő miatt alapba ki volt lőve,szombaton pedig hiába volt Árpádtető sajna csak rövidebb volt mint eddig. Mint később kiderült jobban jártunk hogy inkább otthon maradtunk ,mert a szombati nap a sok baleset miatt tele volt etapokkal. Ígyhát döntésünk a következő volt: Vasárnap-Árpádtető-Remeterét.

 

A hétvége közeledtével egyre emelkedett az adrenalin szintünk,egyre gyakrabban vált beszédtémává a verseny. Aztán szombat reggel befutottak az első képek a prológról gyorsan végignéztük és megtárgyaltuk melyik járgányra érdemes odafigyelni. Szombat délután részemről még egy Lidl is belefért betankoltam a vasárnapi napra üdítőből és elemózsiából. Aztán Bazsi hivatalossá tette a vasárnapi indulás időpontját: 7:00. No hát irány aludni(én személy szerint rosszul alszok verseny előtt)mert vasárnap verseny.

Vasárnap 5:00 megszólal a jellegzetes Nokia ébresztő hang. Gyors magamhoz térés,energia ital stb. és irány a gép elé rajtlistát vadászni. Sajna mivel vasárnapi utolsó szakasz is etap lett így csak az utolsó előtti szakasz sorrendje volt meg így kénytelen voltam ezt kinyomtatni. És vártam a Daewoo hörgő hangját az ablak alatt hogy végre indulhassunk.

7:30 fél óra késéssel de elindultunk. Ez bőven belefért hiszen 9:52-kor indult a szakasz. Először benéztünk a Tescoba ahol elköltöttünk pár forintot majd rátértünk a komlói útra és irány Árpádtető. Megérkeztünk leparkoltuk a kocsit kiosztottuk ki mit cipel és besétáltunk. Az Antalffy kanyar felé vettük az irányt. Meg is érkeztünk elfoglaltuk helyünk a domboldalon megreggeliztünk és vártuk a mezőnyt.

Először a historicosok jöttek. A távolból már hallani lehetett a tőlünk kb 1 km-re lévő rajtban sorakozó autók hangját. Aztán megjelent az első előfutó majd elhaladt a többi kettő. És ekkor elindult Kövesdán Porschéja megalapozva a hangulatot hiszen rettenetes tempóban ment előttünk. De a historic mezőnyéről csak pozitívat tudok mondani.Majd ismét két előfutó és a WRC-k. Érdiék Subaruja egy hatalmas durrogás kiséretében ment tovább (persze semmi gond nem volt csak a szokásos ALS csattogás).Volt pár látványos elfordulás de sok érdekességet nemtudok írni. Még a mezőny közepének haladásakor elhatároztuk hogy következő helyszínünk a vadászház feletti tempós rész. Elhaladt Mixi bácsi mi pedig lemásztunk a dombról és elindultunk kiszemelt helyünk felé. Közben elhúzott mellettünk Jovánovics Gábor is a Z-betűs Ladával.

Megérkeztünk. Nagy sóhajtás pokróc le és fekvés.Volt kb 1 óra pihenő időnk. Addig hülyültünk,storyztunk és eldöntöttük hogy közelebb merészkedtünk a pályához.

Aztán elindult a 2.gyors. Ismét az első említeni való elhaladás Kövesdán Porschéja volt. Az ember beleremegett ahogy elhúzott melette. De ez igaz volt a többi autóról is. Ez azt hiszem egy jó választás volt ,hogy ebbe a tempósba álltunk. Aztán még itt eldönöttük hogy benézünk még a plázába a célba és a szervízparkba.

Bár ez a látogatás rövid lett azért megérte.Legalább meglettünk örökítve(köszi Maczek Peti, és köszi Ranga Lacika a villantást az egyenesbe.Legközelebb is szurkolunk)

Pletykák szólnak arról hogy idén lesz még egy mecseki futam. Reméljük van isten!

Én pedig már gőzerővel készülök Decsre ahol egy év után újra autóba ülhetek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keletipityuka.blog.hu/api/trackback/id/tr331294564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása